Excelsior fluitschema en oefenavonden
Beste (ouders van) leden van Excelsior
Om te kunnen spelen, zijn er ook scheidsrechters nodig. We verwachten dat iedereen een aantal wedstrijden fluit of telt. Via deze link is het schema te zien wanneer je aan de beurt bent.
Niet iedereen vindt het makkelijk om te fluiten.
Wil je nog eens kijken hoe het ook alweer zit met de spelregels? Kijk dan op Volleybal Masterz
Daar kun je ook een online toets doen om je ‘fluitdiploma’ te halen. Deze is verplicht voor je gaat fluiten.
Om je ook in de praktijk te ondersteunen, hebben we een aantal oefenavonden georganiseerd. Op die manier kun je wat zelfvertrouwen opbouwen op de bok. Wil je dus weten wat er van je verwacht wordt tijdens de wedstrijd en wat de juiste armgebaren zijn? Kom dan langs op 1 van de avonden. We zullen je hiervoor ook nog apart uitnodigen. We zullen op die avonden onderling een oefenwedstrijdje spelen, waarbij iedereen de kans krijgt om even op de bok te staan. Timo zal je helpen en uitleg geven over het fluiten. Het zal geen bijspijkercursus worden over de volleybal regels, maar is vooral bedoeld om je zelfvertrouwen te vergroten als je gaat fluiten. Hoe meer je oefent, hoe beter het zal gaan en hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. En hoe meer mensen kunnen fluiten, hoe kleiner het aantal wedstrijden zal zijn dat je moet fluiten. Zo draagt iedereen zijn /haar steentje bij aan de vereniging.
De oefenavonden zijn:
Donderdag 27 oktober 20:00-21:30: Dames 1 en heren 2
Donderdag 10 november 20:30-22:00: Heren 2 en recreanten 1
Alle teamleden worden op deze avond verwacht, dus noteer deze data in je agenda! Het is ook mogelijk om op beide oefenavonden te komen.
Als je klikt op deze link, kun je terugvinden wanneer je aan de beurt bent om te fluiten. Graag gelijk controleren wanneer je bent ingedeeld.
Let op:
- Als je bent ingedeeld bij H1, dan moet je tellen. De Nevobo wijst zelf een scheidsrechter toe.
- De tijd op de lijst is de starttijd van de wedstrijd. Zorg dat je 30 minuten voor deze tijd aanwezig bent.
- Wanneer je niet kunt, moet je zelf voor een andere scheidsrechter zorgen. In de laatste kolommen kun je zien met wie je kan ruilen.
- Als er een wedstrijd wordt verzet, stelt de aanvoerder van het team de scheidsrechter daarvan tijdig op de hoogte.
- Wanneer je als team een wedstrijd hebt, zorg er dan voor dat je tijdig controleert of de scheidsrechter weet dat hij/zij wordt verwacht. Kontaktgegevens zijn op te vragen bij Maartje (ledenadministratie).
In december sturen we het schema voor het 2de deel van het seizoen.