Recente wedstrijduitslagen

14-01 Labyellov DS 2  2-3  Excelsior DS 1

14-01 Exclesior MA 1 1-3 SV Dynamo Apeldoorn MA 2

14-01 AETOS MC 6 0-4 Excelsior MC 1

Jeugd

Teams

Op dit moment heeft onze vereniging drie jeugd teams.

Meisjes A

Jongens A

Meisjes C

Bent u benieuwd hoe de teams er uit zien en wanneer ze trainen? Kijk dan vooral op de afzonderlijke pagina van de teams door er op te klikken!

Jeugd
Leden in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar horen bij de jeugd.

Jeugdleden worden als volgt ingedeeld naar leeftijd:
12-13 jaar: C-jeugd
14-15 jaar: B-jeugd
16-17 jaar: A-jeugd

Een team kan bestaan uit alleen meisjes, alleen jongens of uit jongens en meisjes. Een team met alleen meisjes wordt ingedeeld in de meisjescompetitie; een team met één of meer jongens wordt ingedeeld in de jongenscompetitie.

Wat doen we tijdens een jeugd training?
We beginnen met een warming-up om de spieren warm en soepel te maken. Daarna doen we oefeningen die gericht zijn op het bewegen in het veld en op de volleybaltechnieken. We ronden de training af met een potje volleybal. We vinden het belangrijk dat iedereen plezier heeft in de trainingen en dat iedereen in zijn of haar eigen tempo leert volleyballen.

Zin om eens mee te komen doen?
Als je wilt kijken of volleybal iets voor jou is, dan kun je vier keer gratis meetrainen. Daarna krijg je een inschrijfformulier en kun je lid worden van Excelsior. Het inschrijfformulier kun je downloaden.
Waarschijnlijk zal je dan niet direct wedstrijden gaan spelen want daarvoor moet je eerst enkele maanden meetrainen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Timo van Harten(zie hieronder).

Jeugdcompetitie
De jeugdcompetitie wordt per seizoen verdeeld in twee delen. Deel een is de periode van september tot aan de kerstvakantie en deel twee is de periode van januari tot eind april. Per deel wordt een hele competitie gespeeld; dit houdt in dat je tegen elke tegenstander twee keer speelt: een keer uit en een keer thuis. Je kunt dus twee keer per seizoen kampioen worden een keer met kerstmis en een keer in april.

Wedstrijddagen
Een wedstrijddag is altijd een zaterdag. Thuiswedstrijden speel je om 9.45 uur in ’t Gastland. Je moet dan om 9.00 uur (omgekleed) aanwezig zijn om het veld op te bouwen en om in te spelen.
De uitwedstrijden zijn in plaatsen zoals, Elst (Gld), Zetten, Arnhem, Ede, Lunteren, Otterlo, Doorwerth en Wageningen. Bij uitzondering kan een wedstrijd in de gehele regio OOST plaatsvinden.

Vervoer en coaching
De ouders van de jeugdleden zorgen voor het vervoer van en naar de uitwedstrijden. Eén van de ouders (de teamouder) maakt zodra het wedstrijdprogramma bekend is een rijschema waarin staat wanneer welke ouders aan de beurt zijn om te rijden. Alle ouders ontvangen een exemplaar van dit rijschema.

Coaching van het team wordt verzorgd door of een van de trainers, of een vaste ouder of per toerbeurt door de ouders die rijden.

Spelregels
De spelregels staan beschreven op de NeVoBo-website. Klik voor de uitgebreide spelregels hier.
Voor uitleg over het onderscheid in de niveaus kun je hier terecht.
Voor informatie over het tellen en invullen van het wedstrijdformulier klik hier.