Recente wedstrijduitslagen

14-01 Labyellov DS 2  2-3  Excelsior DS 1

14-01 Exclesior MA 1 1-3 SV Dynamo Apeldoorn MA 2

14-01 AETOS MC 6 0-4 Excelsior MC 1

CMV

Cool Moves Volleybal

De ‘mini’s’ spelen Cool Moves Volleybal(CMV). CMV is een uitgekiende methode voor kinderen van 6 tot 12 jaar waarmee zij op een speelse en dynamische manier het volleybalspel onder de knie krijgen. Het is een goed doordachte manier om kinderen van deze leeftijd de volleybaltechniek aan te leren.

Teams 
Op dit moment heeft onze vereniging twee CMV teams.

CMV N3
CMV N6

Bent u benieuwd hoe de teams er uit zien en wanneer ze trainen? Kijk dan vooral op de afzonderlijke pagina van de teams door er op te klikken!

Wat maakt CMV zo leuk?

  • Je wordt ingedeeld in een leeftijdsniveau dus je speelt met en tegen leeftijdgenootjes.
  • Een kind van 6 jaar speelt in niveau 1 en een kind van 12 jaar in niveau 6.
  • Niveau 1 start  met vangen en gooien zodat je direct mee kan doen.
  • Alle kinderen die in het veld staan, moeten steeds actief zijn, in beweging zijn. Daardoor is het altijd spannend, nooit saai.
  • Elk jaar kom je een niveau hoger en in elk niveau leer je er weer een of meerdere volleybalvaardigheden bij, zodat je op niveau 6 alle onderdelen van het spel onder de knie hebt.

Niveaus

Niveau Leeftijd
Niveau 1 (I) 6-7 jaar
Niveau 2 (H) 7-8 jaar
Niveau 3 (G) 8-9 jaar
Niveau 4 (F) 9-10 jaar
Niveau 5 (E) 10-11 jaar
Niveau 6 (D) 11-12 jaar

 

Wat doen we tijdens een training?
We beginnen met het warm en soepel maken van de spieren. Dit doen we d.m.v. oefeningen of in de vorm van een spel. Daarna doen we oefeningen die gericht zijn op het bewegen in het veld en op de volleybaltechnieken. We ronden de training af met een potje volleybal.

We vinden het belangrijk dat iedereen plezier heeft in de trainingen en dat iedereen in zijn of haar eigen tempo leert volleyballen.

Spelregels
Het doel van het spel is dat 2 teams een bal naar elkaar over het net spelen. Ieder team probeert de bal in het veld van de tegenstander op de grond te spelen. De tegenpartij probeert dat natuurlijk te voorkomen.

Bij circulatie volleybal niveau 1, is het de bedoeling dat de bal over het net gegooid wordt, waarbij de tegenpartij de bal vangt en op hun beurt de bal over het net gooit. Iedere keer als de bal over het net is geweest moet het team doordraaien, valt de bal op de grond dan moet degene die de fout heeft gemaakt eruit. Maakt het team weer een vangbal dan mag deze speler weer in het veld. Het team heeft een punt verdiend wanneer het veld van de tegenpartij leeg gespeeld is.

Bij niveau 2 mag de speler langs de kant terug wanneer er drie vangballen gemaakt zijn. En de bal wordt in het spel gebracht door een onderhandse service. Speel je de bal onderarms en vang jij of iemand uit je team de bal, dan mogen alle spelers langs de kant weer terug in het veld.

Bij niveau 3 moet in tweeën gespeeld worden. De eerste bal is een onderarmse pass die door een medespeler gevangen en over het net gespeeld wordt.

Bij niveau 1 t/m 3 wordt circulatievolleybal gespeeld, nadat de bal over het net is gespeeld draait het team een plaatsje door.

Vanaf niveau 4 speel je minivolleybal, volleybal met aangepaste regels op een klein veld. Bij niveau 4 moet de bal van achter de gehele achterlijn geserveerd worden. Het net mag geraakt worden bij de service. De tweede bal wordt gevangen en in een vang/gooi beweging doorgespeeld (er moet drie keer gespeeld worden!). Er wordt geteld volgens het rallypoint systeem. Wanneer een serveerder 3 punten scoort wordt er doorgedraaid en moet een andere teamspeler serveren. De spelers mogen het net niet aanraken en niet met de voet over de middellijn komen. Als een set is afgelopen wordt er gewisseld van speelveld.

Bij niveau 5 gelden dezelfde regels als bij niveau 4. De bal mag alleen niet meer gevangen worden. Om het 3 keer samenspelen te motiveren, krijg je een bonuspunt als je 3 keer heb samengespeeld.

Bij niveau 6 mag er worden gesmashed en bovenhands geserveerd.

Contactpersoon CMV
Miranda Ebbers
E: cmv@excelsiorvolleybal.nl